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	LB110  Comment Resolution


1. COMMENT:  [From Spreadsheet]  INSERT Original Comment Here:

	CID
	Name
	Subclause
	Page
	Line
	Type
	Comment
	SuggestedRemedy
	Response

	264
	Kolze, Thomas
	7.3.2.36
	6
	38
	TR
	Wow! What an element! This is a standard? Unless there is some explicit indication of what is contained in this element, it is worthless. We already have a vendor specific IE which serves this purpose, only better, because it has OUI field.
	Delete this element.
	The content of the WSIE is not processed my the PHY and MAC layers of IEEE 802.11 Std-2007. The WSIE(s) element(s) are higher layer peer-to-peer WAVE mode STAs

	268
	Kolze, Thomas
	7.3.2.36
	6
	40
	TR
	"The WISE .... is prenent only in the On-demand-beacon frame." It is unclear if the WISE is a mandatory component of the on-demand beacon. I would suggest making it optional as it might be useful to transmit on-demand beacons without WSIE.
	Change 1st sentence to: "The WSIE, when used in management frames, may only be present in the On-demand beacon frame."
	In sub-clause 3.168b states that the WSIE MAY be included in a Wave Advertisement frame using the on-demand beacon.  The on-demand beacon is NOT WAVE exclusive.

	270
	Kolze, Thomas
	7.3.2.36
	6
	40
	T
	The term Wave Advertisement should clearly be associated with WSIE here.
	Recommend adding after 1st sentence "A On-demand Beacon frame containing a WSIE is also referred to as a WAVE Advertisement frame.
	One may have a WAVE advertissment without a WSIE included in the Wave Advertissment.  The WAVE advertissment uses the on-demand beacon.  However, the on-demand beacon is not exclusive to WAVE mode

	275
	Lauer, Joseph
	7.3.2.36
	6
	42
	ER
	The Content field of the WSIE is presumably defined by IEEE 1609.4 but there is no reference to this.
	Add a reference to the standard that defines the content of the WSIE.
	The reference to other standards above the MAC layer of 802.11Std is out of scope. There is no such precedence in IEEE 802.11 Std-2007.

	276
	Lauer, Joseph
	7.3.2.36
	6
	42
	TR
	To attempt to future proof the WSIE the Content field should contain a sub-element. Sub-element of type 0 would be for the current 1609 standards. Sub-elements of other types could then be defined to allow other protocol stacks to sit on top of 802.11p.
	Redefine the WSIE Content field with a sub-element structure, e.g. Protocol Stack sub-element. Define Protocol Stack sub-element 0 to carry the 1609 protocol stack.
	The content of the  WSIE is outside the scope of 802.11 as metioned in the comment's referenced sub-clause.

	283
	Montemurro, Michael
	7.3.2.36
	6
	51
	ER
	clarify the type of "management information" contained in the WSIE
	change "management information" to "WAVE management information"
	The content of the WSIE is outside the scope of this standard as mentioned in sub-clause 7.3.2.36; last paragraph.


2. Background, Explanation, Discussion, etc.:

Discussion.
3. Recommended Resolution of the Comment:

See Comment Responses in table.

4. Motion (if technical and/or significant):

(And instructions to the editor.)
Move to xxxxxxxxxxxxxxxxxx     …  .
Motion by: ____________________Date: _________________
Second:  ______________________

	Approve:
	Disapprove:
	Abstain:
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Abstract


This document persents comments for Clauses 7.3 for discussion and potential resolution.
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