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	LB110  Comment Resolution


1. COMMENT:  [From Spreadsheet]  INSERT Original Comment Here:

	CID
	Name
	Subclause
	Page
	Line
	Type
	Comment
	SuggestedRemedy
	Response

	150
	Malinen, Jouni
	7.1.3.1.2
	4
	14
	TR
	Sentence does not stress clearly enough that the mentioned frame types are the only ones permitted in WAVE mode.
	Change first sentence to: "In WAVE mode, only the following  frames may be used: management frame of subtype 1000 (Beacon frame), .........."
	Frames not used in WAVE mode are discarded.

	153
	Malinen, Jouni
	7.1.3.1.2
	4
	14
	TR
	The restrictions on frame types should be moved from this clause to clause 11.3.
	Move the text.
	The insertion of the text in P802.11p/D3.0; sub-clause belongs in IEEE 802.11 Std-2007, Sub-clause 7.1.3.1.2. If the comment relates to move 7.1.3.1.2  to 11.3, then this be better addressed by 802.11 working group responsible for the maintenance of 802.11.

	155
	Malinen, Jouni
	7.1.3.1.2
	4
	15
	T
	It seems that in WAVE mode QoS DATA frame is a mandotary.If WAVE mode only support QoS mode, exchange WAVE BSS into WAVE QBSS in the draft. Othewise, include the data frame of subtype of 0000.
	Include the data frame of subtype of 0000.
	QoS data frame is not mandatory in WAVE mode.

	159
	Malinen, Jouni
	7.1.3.1.2
	4
	16
	TR
	"WAVE Advertisement frame" "On-demand beacon" These seems to be unsubstantial and reusing a beacon frame. But the manner is different. 
	Use the ordinary beacon and its behaviour. 
	TheWAVE advertissment frame uses the on-demand beacon.  The on-demand beacon uses the beacon frame format defined in IEEE 802.11 Std-2007. Except that the transmission is initiated by the higher layers above the MAC.

	160
	Malinen, Jouni
	7.1.3.1.2
	4
	16
	TR
	I can not believe that it is being proposed that unassociated and unauthenticated STAs access a DS.  You can not skip fundamental parts of the MAC and still call yourself 802.11.  Why are proposers of this amendment trying to break 802.11?
	require association and authentication before access to the DS is granted
	This comment is being addressed in sub-clause 5.2.3.3.

	161
	Myles, Andrew
	7.1.3.1.2
	4
	16
	TR
	If WBSS providers use a "traditional IEEE 802.11 beacon" as WAVE Advertisement frames, there is no way to tell that this is not actually a ("traditional") AP, and non-WAVE STAs will try to authenticate/associate to it.  The inclusion of a WSIE seems to be the only distinction, but this is optional and would be ignored by legacy STAs that don't recognize it anyway.
	Use a new frame type for WAVE Advertisement frames.
	Using a new frame type for WAVE advertisement frames bring us back to pre- Montreal meeting. It was pointed out that we should use the traditional beacon format.

	166
	Myles, Andrew
	7.1.3.1.2
	4
	17
	TR
	"uses" or "is"? The advertisement does not use a beacon - it IS a beacon.
	Reword to correctly reflect reality.
	The WAVE advertissment happen to use the on-demand beacon. The on-demand beacon is not exclusive to WAVE mode.


2. Background, Explanation, Discussion, etc.:

Discussion.
3. Recommended Resolution of the Comment:

See Comment Responses in table.

4. Motion (if technical and/or significant):

(And instructions to the editor.)
Move to xxxxxxxxxxxxxxxxxx     …  .
Motion by: ____________________Date: _________________
Second:  ______________________

	Approve:
	Disapprove:
	Abstain:
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Abstract


This document persents comments for Clauses 7.1.3 for discussion and potential resolution.
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