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	CID
	Comment
	Proposed Resolution
	Resolution

	644
	Masking out "order bit" may cause compatibility problem with non-HT STAs.


	Protect order bit.


	Counter:

Add clarifying text contained in 11-07-2252-01-000n-lb97-order-bit-comments.doc

	301
	This new addition to mask the Order bit to 0 will result in different cryptographic results and thus is not backward compatible.  This will break already deployed systems.  I believe the intent is to mute this bit only with TGn, so the change should reflect that and not break current shipping systems.


	Change to "When the QoS field (QC) is present, the Order bit (bit 15) is masked to 0".  This has been submitted as document 11-07-0301-00-000n-Order-Bit-updates.doc.


	Counter:

See resolution to CID 644

	886
	AAD construction was changed to mask Order bit for all data frames. This would mean that already deployed devices using current 802.11 base standard would not remain compliant with the modified standard since they follow the current rules that do not mask Order bit to zero. I do not think this is acceptable. At minimum, this change would need to be limited to frames that non-HT STAs cannot receive or transmit.


	Remove the change to mask Order bit to zero in AAD construction or make it clear this change does not apply to any frame that could be transmitted or received by a non-HT STA.


	Counter:
See resolution to CID 644



	1116
	this change breaks existing implementations, and destroys interoperability between TGn devices and pre-TGn devices


	Change item (6) to "For Management and Control frames, and for Data frames with QoS subfield (FC bit 7) set to 1, Order bit (bit 15) masked to 0"


	Counter:
See resolution to CID 644

	3005
	Masking out "order bit" can cause compatibility problem with non-HT STAs.


	Protect order bit.


	Counter:

See resolution to CID 644


Edits Required
TGn Editor: Modify section 8.3.3.3.2 in TGn draft D2.07 as follows:

a) FC . MPDU Frame Control field, with

1) Subtype bits (bits 4 5 6) masked to 0

2) Retry bit (bit 11) masked to 0

3) PwrMgt bit (bit 12) masked to 0

4) MoreData bit (bit 13) masked to 0

5) Protected Frame bit (bit 14) always set to 1

6) Order bit (bit 15):
i) masked to 0 in all Data MPDUs containing a QoS Control field

ii) set to 1 otherwise

TGn Editor: Modify the first paragraph of 7.1.3.1.9 in TGn draft D2.07 as follows:

The Order field is 1 bit in length and is set to 1 in any non-HT non-QoS Data frame that contains an MSDU, or fragment thereof, which is being transferred using the StrictlyOrdered service class. The Order field is set to 1 in Data or Management frames, except non-QoS Data frames, that are transmitted with a value of HT_GF or HT_MF (#34) for the FORMAT parameter of the TXVECTOR, to indicate the presence of the HT Control field. The Order field is set to 0 in Control Wrapper frames. (#1682) The Order field is set to 0 in all other frames. All QoS STAs that are not HT STAs (#982) set the Order field to 0.



Abstract


This document contains proposed resolutions for CIDs 644, 301, 886, 1116, and 3005 related to order bit masking in AAD construction.
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